About us 2017-11-24T10:36:47+00:00

Wie zijn wij?

Camping les Charmilles bestaat al sinds 1984 maar het was in 2007 dat Martin Hardenberg en Maaike Martojo de trotse eigenaren werden van deze mooie plek. Samen met zoontjes Stan en Viggo èn hond Bo wonen zij er het hele jaar.

Het campingleven is Maaike met de paplepel ingegoten, want op haar veertiende vertrok zij met haar ouders en broers naar Frankrijk waar het gezin een camping begon in de Ardèche.
Ze haalde haar baccalauréat op het lyceum in Privas en studeerde vervolgens in Grenoble en Montpellier. In die tijd hielp ze haar ouders in de zomermaanden bij het werk op de camping. Daarna woonde en werkte ze een aantal jaren in Nederland, voordat ze in 2007 samen met Martin terugkeerde naar de Ardèche om daar ‘les Charmilles’ over te nemen.
Op ‘Les Charmilles’ zorgt zij dat alles achter de schermen is geregeld en behandelt zij de mails en reserveringen. Daarnaast doet ze vrijwilligerswerk voor het dierenasiel in het nabijgelegen plaatsje Lavilledieu en deelt ze met Martin een passie voor reizen en lekker eten.

Martin is opgegroeid op het Drentse platteland en hielp van jongs af aan zijn ouders bij het onderhouden van hun terrein en het verzorgen van hun dieren. Hij volgde een opleiding aan het CIOS waarbij hij zich voornamelijk op buitensport en vechtsport richtte.
Al op jonge leeftijd gaf hij na schooltijd en in de weekenden les op een sportschool in Zuidlaren. Na twee stages op campings in Frankrijk op het gebied van animatie en sport, en diverse baantjes op sportscholen in Nederland, stuurde hij een healthcentre aan in Zwolle, voordat hij met Maaike naar Frankrijk vertrok.
Op de camping is hij vooral op het terrein aan het werk en geeft hij leiding aan het personeel. En als hij er tijd voor vrij kan maken, begeleidt hij graag een (buitensport)activiteit in de mooie omgeving van de camping!

Martin, Maaike en hun team hopen u te mogen verwelkomen op Camping les Charmilles!

Maaike Martojo
Maaike Martojo
Martin Hardenberg
Martin Hardenberg