Familiecamping Ardeche 2019-11-08T00:49:59+00:00

Familiecamping

Hartje Ardeche

Op nog geen uur rijden van het toeristische Vallon Pont d’Arc ligt, in het hart van de Ardeche, deze sfeervolle, verzorgde familiecamping. De camping heeft een fraaie ligging in het zonnige dal van de Auzon, aan de zuidkant van de vulkanische bergstreek van de Coiron en biedt schitterend uitzicht op de Tanargue (het hoogste bergmassief van de Ardèche) en op de historische stad Aubenas (’s avonds verlicht!) in het dal van de rivier de Ardeche.

Het goed onderhouden terrein van 5 hectare, met een mooi natuurlijk kader, is begroeid met eiken- en kersenbomen. Als u van kersen houdt, dan komt u van half mei tot half juni volop aan uw trekken!
De 99 staanplaatsen zijn op speelse wijze in terrassen aangelegd. Er heerst een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Camping les Charmilles - Ardèche
Camping les Charmilles - Ardèche

Het hoogseizoen

In het hoogseizoen bieden wij dagelijks een uitgebreid en gevarieerd activiteitenprogramma. Uw kinderen kunnen naar hartenlust knutselen, spelen, sporten of samen dansen en zingen. Voor hen organiseren wij speurtochten, kinderfestijn, samen hotdogs of pannenkoeken eten, pijamadisco, knutseluurtjes, meeleeftheater, 6-kamp, waterfestijn, etc.

Voor het hele gezin staan onder andere een spooktocht, bingo-avond, live muziek, moonlightswimming, een potje voetbal en buitensportactiviteiten op het programma. De buitensportactiviteiten zijn voor jong en oud en op verschillende niveaus te beoefenen: van beginnend tot gevorderd.

De camping is door het kleinschalige en overzichtelijke karakter zeer geschikt voor jonge gezinnen.
De voorzieningen (zoals het gloednieuwe ludieke waterspeelparadijs) en invulling van het animatieprogramma zijn daar dan ook met name op gericht. In het hoogseizoen bezoeken vooral gezinnen met kinderen t/m 12 à 13 jaar onze camping. Uiteraard zijn er ook altijd gezinnen aanwezig met tieners, maar deze zijn duidelijk minder vertegenwoordigd. Tieners kunnen zich bij ons prima vermaken zolang zij geen discocamping en ‘hordes’ leeftijdsgenootjes verwachten.

Het laagseizoen

Het laagseizoen is een ideale periode om het departement de Ardèche te bezoeken. De streek is dan nog niet overspoeld met toeristen. De temperatuur is aangenaam en de natuur op zijn mooist.

Op de camping worden in voor- en naseizoen verschillende activiteiten aangeboden. Het geheel voltrekt zich in een ontspannen en gezellige sfeer. Zo staan er regelmatig jeu de boulestoernooien, wandelingen en workshops aquarelleren op het programma. Tot eind juni en vanaf begin september kunt u wekelijks ’s avonds aanschuiven bij een gezamenlijke maaltijd (barbecue, mosselen/spareribs, Franse of Indische maaltijd) en als u geluk heeft wordt deze ‘aangekleed’ met live-muziek.

Camping les Charmilles - Ardèche