In de omgeving te zien 2017-11-24T10:36:50+00:00

Beleef, proef en ontdek!

In de omgeving van de camping liggen schilderachtige middeleeuwse dorpjes van zwart basalt en witte kalksteen. Sommige daarvan zoals Antraigues en Alba-la Romaine, waar destijds de Romeinen neerstreken om er wijn te verbouwen, hebben het stempel ‘village de caractère’. Het aan de Ardèche gelegen Vogüé, met zijn statige kasteel, en het vestingplaatsje Balazuc, behoren tot de mooiste dorpjes van Frankrijk (‘plus beau village de France’) en zijn een bezoek zeker waard! Evenals het historische stadje Largentière, aan de rand van de Cevennen, met zijn opmerkelijke ligging aan het riviertje de Lignon.

In veel steden wordt wekelijks een gezellige markt gehouden, vaak met producten uit de regio. Op typisch Franse pleintjes, waar een fontein niet mag ontbreken, vindt u restaurantjes en terrasjes en door de straatjes van het vaak oude stadscentrum kunt u slenteren langs winkeltjes met ansichtkaarten, potjes met olijven, lavendelzeepjes en kunstnijverheid.

De ruige natuur van de Ardèche biedt tal van moois om te ontdekken. Tijdens uw verblijf mag een bezoek aan de Gorges van de Ardèche met zijn prehistorische grotten en beroemde Pont d’Arc, waar de rivier zich destijds door de kalksteen boorde, niet ontbreken.

Een tocht naar de Croix de Bauzon in de Tanargues en over de Col de Meyrand, met adembenemende uitzichten, is een must (voor mensen zonder hoogtevrees!). Maar ook het Plateau Ardéchois met de vulkanen Gerbier de Jonc en Mont Mézenc, en de watervallen van Ray Pic, waar het water van het riviertje de Bourges 60 m naar beneden valt, behoren tot de meest indrukwekkende plekken van de Ardèche.

Voor uw gemak hebben wij al het moois dat de omgeving te bieden heeft beschreven en verwerkt in een routeboek dat u bij ons kunt lenen.
Een greep uit de mooiste plekjes:

Middeleeuws stadje met een imposant kasteel uit de 17e eeuw en overblijfselen van een Gallo-Romeins theater en nederzetting.

Antraigues_sur_Volane

Onlangs uitgeroepen tot meest geliefde plaats onder de Fransen. Dit komt met name door de toegenomen belangstelling voor het dorp na het overlijden van één van Frankrijks grootste chansonniers Jean Ferrat, die daar het grootste deel van zijn leven heeft gewoond. Pittoresk dorp met gezellig dorpsplein met fontein en restaurantjes.

Aubenas Ardeche

Op 30 minuten rijden vanaf de camping ligt deze levendige, oude stad met veel historische monumenten en een imposant kasteel uit de 12e eeuw. Aubenas is de hoofdstad van het zuidelijke deel van het departement de Ardèche. Elke zaterdagochtend is er een gezellige markt met streekproducten die zich uitstrekt in alle straatjes van de oude binnenstad.

Balazuc Ardeche

Schilderachtige vestingplaats met een fraaie ligging tegen de krijtrotsen. Balazuc behoort tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk. In de laatste decennia hebben er zich veel artiesten gevestigd.

in de omgeving te zien | camping les Charmilles Ardeche France | Sfeervolle drie sterren familiecamping met schitterend uitzicht onder Nederlandse leiding | Cascade du Ray Pic

Deze waterval is ontstaan uit een vulkaan en wordt gevormd door de rivier de Bourges die daar van 60 meter hoogte langs verschillende basaltlagen naar beneden komt.

Grotte Aven Orgnac Ardeche

Rond de rivier de Ardèche vindt u diverse druipsteengrotten en grotten met prachtige kalksteenformaties, waarvan de Grotte de Chauvet de bekendste is. Recentelijk is ontdekt dat deze grot de oudste muurschilderingen ter wereld heeft en daarom sinds 2014 opgenomen is in het UNESCO cultureel erfgoedregister. Van deze grot is alleen een replica te bezoeken.

Sfeervol toeristenplaatsje, mooi gelegen te midden van kalkrotsen aan de Gorges van de Beaume. U vindt er strandjes en terrasjes onder eeuwenoude platanen.

in de omgeving te zien | camping les Charmilles Ardeche France | Sfeervolle drie sterren familiecamping met schitterend uitzicht onder Nederlandse leiding | Largentiere

Middeleeuws plaatsje met een oude binnenstad en voor het merendeel nog mooi geplaveide straatjes. De stadspoort en het kasteel, dat boven het stadje ligt dateren uit de 15e eeuw.

in de omgeving te zien | camping les Charmilles Ardeche France | Sfeervolle drie sterren familiecamping met schitterend uitzicht onder Nederlandse leiding | Pont d'Arc | Vallon pont d'arc

Beroemde, 30 meter hoge natuurlijk boogbrug met een opening van 66 meter over de rivier de Ardèche. Vallon Pont d’Arc is de bekende toeristenplaats aan de rivier de Ardèche met veel winkeltjes, restaurants en een gezellig plein met barretjes waar u in de schaduw van de platanen wat kunt drinken.

in de omgeving te zien | camping les Charmilles Ardeche France | Sfeervolle drie sterren familiecamping met schitterend uitzicht onder Nederlandse leiding | Plateau-Ardechois | Mont Gebrier de Jonc | Source de la Loire

U vindt er onder andere de ’Gerbier de Jonc’ en de ’Mont Mézenc’. De silhouetten van deze hoogste bergen van de Ardèche (Mont Gerbier de Jonc is 1551 meter hoog en de Mont Mézenc is 1753 meter), steken uit boven het omliggende landschap. Beide toppen bieden een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Saint Montan Ardeche

Dit middeleeuwse stadje met zijn kasteel, mooie poortjes en trapstraatjes en zijn prachtige ligging is één van de meest schilderachtige plaatsjes van de Ardèche.

in de omgeving te zien | camping les Charmilles Ardeche France | Sfeervolle drie sterren familiecamping met schitterend uitzicht onder Nederlandse leiding | Vals les Bains | Source |

Mooie badplaats in het nauwe dal van de Volane. Vals les Bains is sinds de 17e eeuw een bekend kuuroord en bezit talrijke geneeskrachtige bronnen. Met zijn casino, hotels en parken, ademt het stadje nog de rijke sfeer van een mode uit een voorbije tijd. Het mineraalwater van Vals is alom bekend.