top of page

CORONAVIRUS (COVID-19)

3 maart 2022

Goed nieuws!

De pass vaccinal wordt per 14 maart afgeschaftzo zei minister Castex vandaag.

Dat betekent dat het vanaf dan niet meer nodig is om een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test te laten zien om toegang te krijgen tot horeca, theaters, musea en ook campings.
Ook het mondkapje hoeft vanaf die datum bijna nergens meer gedragen te worden, behalve in het openbaar vervoer, in ziekenhuizen en in bejaardentehuizen.

4 februari 2022
 

Op 2 februari heeft de Franse minister van volksgezondheid een interview gegeven waarin hij een aantal zaken met betrekking tot de pass vaccinal (zie  de tekst hieronder van 11 en 22 januari) heeft verduidelijkt:
De pass vaccinal geldt tot 31 juli 2022. Echter heeft de Franse regering de mogelijkheid deze termijn te verlengen als zij dat nodig acht.
Maar de minister heeft aangeven dat de pass vaccinal eerder opgeheven wordt als de situatie dat toelaat. Hij voegde daaraan toe dat als de huidige situatie zich doorzet er een reële kans is dat de maatregel (pass vaccinal) vóór juli wordt opgeheven.
 

 

11 januari 2022 (bijgewerkt op 22 januari 2022)

 

Op dit moment geldt in Frankrijk een aantal maatregelen (waaronder een mondkapjesplicht vanaf 6 jaar in publieke gelegenheden) maar zijn, met uitzondering van de nachtclubs, alle publieke gelegenheden geopend. De Franse regering is van plan om vanaf februari de maatregelen flink te gaan versoepelen en zich vooral te blijven richten op het vaccinatieprogramma.
 

Op 24 januari wordt de 'pass vaccinal' ingevoerd (te vergelijken met het 2G beleid) voor iedereen vanaf 16 jaar.
Campings, horeca en andere publieke gelegenheden in Frankrijk zullen alleen nog toegankelijk zijn met een geldig vaccinatiebewijs of een geldig herstelbewijs (via QR), en niet meer met een negatieve test. 

Voor de leeftijdscategorie 12 t/m 15 jaar geldt dat het wel mogelijk zal zijn om toegang te krijgen tot deze publieke gelegenheden (en dus ook tot campings) met een negatieve antigeen of PCR test ('pass sanitair').
Kinderen t/m 11 jaar hebben nergens een pass sanitair of vaccinal nodig.

Om Frankrijk binnen te komen gelden nog steeds onderstaande regels:

Alle reizigers uit Schengenlanden vanaf 12 jaar moeten bij het ‘binnenreizen’* van Frankrijk één van deze bewijzen (in het digitale Europese coronapaspoort of op papier) kunnen tonen:

– Bewijs van volledige vaccinatie (=AstraZeneca, Pfizer of Moderna: 2e dosis minstens 7 dagen oud. Of Jansen vaccinatie minstens 28 dagen oud. Of herstelbewijs + 1 vaccinatie van min. 7 dagen oud). Voor inreizen in Frankrijk is een boosterprik op het moment dus niet verplicht!

OF

– Negatieve PCR-test of antigeentest (max. 24 uur oud, gerekend vanaf afname). 

OF

– Herstelbewijs van corona = positieve PCR-test van minstens 11 dagen en maximaal 180 dagen oud.
 

(Zie ook: https://www.frankrijk.nl/2022/01/corona-virus-status-frankrijk-nieuws-reisadvies/)

Net als in 2021 hanteren wij aangepaste annuleringsvoorwaarden in verband met Covid-19. U vindt ze hieronder. Deze annuleringsvoorwaarden gelden alleen als de Franse regering ons verbiedt u te ontvangen of als de regering van uw land de Ardèche als 'niet veilig genoeg' aanmerkt. 

Aangepaste annuleringsvoorwaarden 2022 in verband met het Coronavirus/COVID-19:

- Mocht de Franse regering ons verplichten de camping gesloten te houden in de door u gereserveerde periode in 2022, of

- woont u in Nederland en zet de Nederlandse regering het reisadvies voor de Ardèche op oranje in de door u gereserveerde periode in 2022, of 

- woont u in België en zet de Belgische regering het reisadvies voor de Ardèche op rood in de door u gereserveerde periode in 2022,

dan worden betaalde bedragen omgezet in een tegoed wat 18 maanden geldig is.

Let op: Wanneer u boekt en:

-op een later moment toch niet naar Frankrijk durft af te reizen ondanks dat de camping open is en er geen negatief reisadvies vanuit de Nederlandse of Belgische regering is afgegeven (zie voor de kleuren daarvan hierboven), of

-het blijkt dat u, of iemand uit uw gezin, van de zomer niet aan de voorwaarden van de pass vaccinal kan voldoen,

dan gelden in beide bovengenoemde gevallen de algemene annuleringsvoorwaarden en gaan betaalde bedragen verloren. 
 

Voor nu, pas goed op uzelf, blijf gezond en wie weet tot van de zomer!

Martin Hardenberg en Maaike Martojo

 

23 juli 2021
 

U heeft vast het nieuw over de aangescherpte maatregelen met betrekking tot Covid-19 gevolgd in de media.
Het nieuws was lastig bij te houden, want steeds weer veranderde er iets. Maar voor nu lijkt het grootste deel duidelijk te zijn en dit is wat op dit moment aan de orde is :

 

Om naar Frankrijk (dus het land binnenkomen) te reizen is het volgende nodig:

-een bewijs van volledige vaccinatie (2e prik minimaal 1 week oud in het geval van Pfizer of Moderna en prik minimaal 4 weken oud in het geval van Jansen)

- of een negatieve antigeen of PCR test van maximaal 24 uur oud voor iedereen vanaf 12 jaar

- of het resultaat van een positieve RT-PCR- of antigeentest die het herstel van Covid-19 bevestigt, daterend van ten minste 11 dagen en minder dan 6 maanden

Om toegang te krijgen tot de camping:

-een bewijs van volledige vaccinatie (2 prik minimaal 1 week oud in het geval van Pfizer of Moderna en prik minimaal 4 weken oud in het geval van Jansen)

- of een negatieve antigeen of PCR test van maximaal 48 uur oud voor iedereen vanaf 18 jaar

- of het resultaat van een positieve RT-PCR- of antigeentest die het herstel van Covid-19 bevestigt, daterend van ten minste 11 dagen en minder dan 6 maanden

Vervolgens kunt u gedurende het hele verblijf vrij gebruik maken van de faciliteiten en activiteiten op de camping. Dus ook van bar, restaurant en zwembad.

Frankrijk is streng en bij het niet naleven van deze regels riskeren wij een hele hoge boete. 
Daarom zullen wij altijd de coronapass moeten checken voordat u toegang krijgt tot de camping.

Om praktische redenen is het dit seizoen helaas niet mogelijk om bezoekers te ontvangen op de camping. 

Let op: voor een bezoek aan bijvoorbeeld een museum of bar/restaurant in de omgeving is het wel nodig om een geldige coronapas (pass sanitaire) te kunnen laten zien (dezelfde eisen als hierboven beschreven bij ‘toegang krijgen tot de camping’).
Supermarkten bij ons in de omgeving vallen hierbuiten.

 

Mocht het voor u nodig zijn om een test te laten doen in Frankrijk (om bijvoorbeeld naar een museum te kunnen of omdat u na ons naar een andere camping gaat), dan kunnen wij voor u een afspraak maken bij de apotheek. Het resultaat van de test heeft u binnen een uur in de mailbox. De kosten hiervoor zijn 25€ per persoon.

Mocht u vanaf een andere camping in Frankrijk naar ons toekomen en nog niet volledig gevaccineerd zijn, dan kan deze camping u vast vertellen waar u zich kunt laten testen.


Hopelijk tot snel op ‘les Charmilles’,

Martin en Maaike

 

7 juni 2021

Buitenlandse toeristen zijn vanaf woensdag 9 juni weer welkom in Frankrijk, onder de volgende voorwaarden:

 

- Wanneer u gevaccineerd bent met Pfizer, Moderna of AstraZeneca dan dient u beide prikken te hebben gehad en de 2e prik moet minimaal 2 weken voordat u de grens met Frankrijk overgaat zijn gezet.

 

- Wanneer u gevaccineerd bent met Johnson & Johnson dan moet deze prik minimaal 4 weken voordat u de grens met Frankrijk overgaat zijn gezet.

 

- Wanneer u Covid-19 heeft gehad en ingeënt bent, dan volstaat 1 prik en deze moet minimaal 2 weken voordat u de grens met Frankrijk overgaat zijn gezet.

 

U moet bovenstaande aan kunnen tonen. 

 

Mocht u niet aan bovenstaande punten voldoen dan moet u een negatieve PCR-test kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur op het moment van het passeren van de grens met Frankrijk.

We hebben begrepen dat er (nog) niet veel gecontroleerd wordt, maar mocht u eruit gepikt worden en niet aan de voorwaarden om het land binnen te komen voldoen, dan wordt u de toegang tot Frankrijk geweigerd.

Inmiddels pakt ook Frankrijk steeds meer het gewone leven weer op.

Vanaf 9 juni zal alles, met uitzondering van discotheken, weer open zijn en start de avondklok om 23 uur.

Vanaf 30 juni wordt de avondklok volledig opgeheven.

Wel is het handig om een voorraadje mondkapjes mee te nemen, want deze zullen wellicht nog nodig zijn als u uitstapjes maakt.

Van de zomer zullen op de camping dus ook alle faciliteiten geopend zijn.

We zijn er (bijna) klaar voor om u te ontvangen, over 2 dagen start ons seizoen. We hebben er zin in en zullen er alles aan doen om uw vakantie tot een succes te maken!

Tot ziens!

Martin en Maaike

 

 

4 december 2020

Na een paar spannende maanden afgelopen voorjaar, waren we blij om begin juni het bericht te krijgen de camping toch te mogen openen voor het seizoen 2020. Ook al zag het ernaar uit dat het beslist geen 'makkelijk' seizoen zou worden, maar één met veel onzekerheden.

Ons belangrijkste doel was te zorgen dat onze gasten van een onbezorgde vakantie konden genieten en zo min mogelijk hinder zouden ondervinden van de te nemen maatregelen.

De vele mooie reacties en blijken van waardering van de gasten die onze camping in de zomer hebben bezocht hebben ons bevestigd dat we daarin zijn geslaagd. 

En daar zijn we uiteraard heel blij mee!

 

Ondanks dat het coronavirus nog niet overwonnen is, zijn we toch druk bezig met de voorbereidingen voor het seizoen 2021.

En we merken dat ook veel mensen alweer nadenken over de zomervakantie van volgend jaar.

In 2021 zullen wij uiteraard de berichtgeving rondom het Coronavirus weer nauwlettend in de gaten houden en de dan geldende maatregelen respecteren.

Ook zullen wij, net als het afgelopen seizoen, extra schoonmaak/desinfectierondes uitvoeren.

Annuleringsvoorwaarden 2021 in verband met het Coronavirus/COVID-19:

- Mocht de Franse regering ons verplichten de camping gesloten te houden in de door u gereserveerde periode in 2021, of

- woont u in Nederland en zet de Nederlandse regering het reisadvies voor de Ardèche op oranje in de door u gereserveerde periode in 2021, of 

- woont u in België en zet de Belgische regering het reisadvies voor de Ardèche op rood in de door u gereserveerde periode in 2021,

dan worden betaalde bedragen omgezet in een tegoed wat 18 maanden geldig is.

Wanneer u boekt en op een later moment toch niet naar Frankrijk durft af te reizen ondanks dat de camping open is en er geen negatief reisadvies vanuit de Nederlandse of Belgische regering is afgegeven (zie voor de kleuren daarvan hierboven), dan gelden de algemene annuleringsvoorwaarden en gaan betaalde bedragen verloren.

Voor nu, wees voorzichtig en blijf gezond.

Hopelijk tot ziens in 2021!

Hartelijke groet,

Martin Hardenberg en Maaike Martojo

 

Update 15 juni 2020

 

Zoals u weet zijn de grenzen van Frankrijk vandaag open gegaan en heeft Nederland het reisadvies voor Frankrijk op geel gezet.

We zijn blij dat we eindelijk met zekerheid weten dat we u kunnen ontvangen deze zomer!

 

Op 27 juni gaan wij open en op dit moment zijn we druk bezig om alles op de camping in orde te maken én de Corona maatregelen toe te passen.

 

Vanaf de opening van de camping zullen alle faciliteiten open en toegankelijk zijn. U en uw kinderen kunnen zich gewoon vrij bewegen over de camping.

De basisregels in Frankrijk zijn: regelmatig uw handen wassen, in uw elleboog of in een zakdoek niezen, zakdoeken 1-malig gebruiken (na gebruik weggooien) en minimaal 1 meter afstand houden. Wanneer 1 meter niet mogelijk is wordt gevraagd een mondkapje te dragen.

Op de camping zal desinfecterende gel beschikbaar zijn op de openbare plekken waar oppervlakten aangeraakt kunnen worden en dus een besmettingsrisico is. U wordt verzocht uw handen daarmee te desinfecteren als u gebruik maakt van deze openbare plekken.

Ook zullen wij werken met looproutes om mondkapjes zoveel mogelijk te kunnen vermijden. Daarnaast zullen wij meer schoonmaak/desinfectierondes uitvoeren dan gebruikelijk.

Verder is ‘het eigen gezonde verstand’ gebruiken natuurlijk essentieel in deze situatie. Uiteraard willen wij geen politieagentje hoeven spelen, maar als het echt te druk wordt op bepaalde plekken op de camping zullen we u daar wel op moeten wijzen.


Zwembad:
Wij mogen deze zomer maximaal 250 personen tegelijk toelaten binnen de hekken van de zwembaden en bijbehorende terrassen (4m2 per persoon). Dat betekent dat wij niet genoodzaakt zijn om te werken met tijdsblokken.
Zwembandjes en duikbrillen zijn toegestaan. Balletjes en opblaasspeelgoed niet in verband met besmettingsgevaar door het uitwisselen hiervan. Datzelfde geldt voor de bootjes/motortjes van het ludieke bad.
De ligbedden kunnen gebruikt worden. Er zal desinfecteermiddel voor u beschikbaar zijn zodat u uw ligbed kunt desinfecteren.

De oppervlakten in en rondom de baden die door gebruikers worden aangeraakt zullen vaker door ons worden gereinigd dan gebruikelijk.

Daarvan zult u 1 keer per dag hinder ondervinden: Wij zullen genoodzaakt zijn om aan het begin van de middag iedereen te vragen de zwembaden te verlaten zodat wij een desinfectieronde kunnen doen die we qua duur uiteraard zo kort mogelijk houden.

 

Sanitairgebouw: 

In het sanitairgebouw zullen wij werken met looproutes. Het kan zijn dat u op drukke momenten even op elkaar moet wachten, wij zullen u vragen om dat buiten te doen.

Er worden meerdere schoonmaakrondes per dag uitgevoerd en na elke schoonmaakronde wordt het gebouw volledig gedesinfecteerd met behulp van een verstuiver.

De hinder die u hiervan ondervindt zullen wij uiteraard ook hier tot een minimum beperken: tijdens de grote schoonmaakrondes zijn wij genoodzaakt het sanitair in delen te sluiten (u kunt altijd gebruik maken van de toiletten op het terras van het restaurant)

En ook tijdens het moment van desinfecteren met de verstuiver kunt u tijdelijk geen gebruik maken van het sanitairgebouw.

Wij zullen u vragen om uw bezoekjes aan het sanitairgebouw waar mogelijk anders te plannen om grote piekmomenten te voorkomen.

En als laatste (weer het eigen gezonde verstand), laat iemand voor of neem een stapje terug als u inschat dat afstand houden met uw voorbijganger even lastig wordt.

 

Restaurant:

In ons restaurant mogen wij tafels van maximaal 10 personen (uit verschillende huishoudens) accepteren. Er dient minimaal 1 meter tussen de verschillende tafels te zijn. Het bedienend personeel en het keukenpersoneel zal mondkapjes dragen. Wij zullen u vragen het heen en weer lopen naar de bar (binnen) zoveel mogelijk te vermijden. Uiteraard zal ons bedienend personeel gedurende de middag en avond meer op het terras aanwezig zijn om u van drank, eten en ijs te voorzien.

En als u zich verplaatst op het terras van het restaurant of toch écht even in de bar moet zijn, vragen wij u weer hetzelfde als bij het sanitairgebouw: laat iemand voor of neem een stapje terug als u inschat dat afstand houden met uw voorbijganger even lastig wordt.

 

Receptie en winkeltje:

Receptie en winkeltje zullen uitgerust zijn met plexiglas schermen maar aangezien de ruimte daar zeer beperkt is kunnen wij weinig personen tegelijk ontvangen. Bij aankomst zullen de inchecks versneld worden. Uiteraard nemen wij op een later, rustiger moment graag alle tijd voor u om vragen te beantwoorden.
De door u bestelde broodjes zullen wij ‘s ochtends bij uw kampeerplaats of verhuuraccomodatie komen bezorgen om een ophoping van mensen bij het winkeltje te voorkomen.

 

Animatie:
Animatie is mogelijk, maar niet in grote groepen of met fysiek contact.

Wij zien zeker mogelijkheden om daarmee om te gaan en zijn druk aan het nadenken over activiteiten die deze regels respecteren. Laat u zich verrassen! ;-)

 

Staanplaatsen:

Wij hebben besloten om een aantal staanplaatsen op te heffen voor dit seizoen.

Daarmee willen wij ruimte en dus wat meer ‘lucht’ creëren voor de gasten die op de plaatsen daaromheen staan.

 

Verhuuraccomodaties

Wij zullen dit jaar de incheck- en uitchecktijden van de accomodaties strikt moeten hanteren. Dat wil zeggen dat u de accomodatie uiterlijk om 10 uur dient te verlaten en niet voor 16 uur kunt betrekken. Er moet namelijk minimaal 6 uur zitten tussen het vertrek van een gezin en de aankomst van een ander gezin.
Nadat onze medewerkers de accomodaties hebben schoongemaakt (op de wisseldagen), zullen ze bij elke wissel met de verstuiver worden gedesinfecteerd.

 

Omgeving:

In de omgeving is alles inmiddels weer geopend. U kunt naar de supermarkt en de (toeristische) winkeltjes (winkeliers bepalen zelf hun veiligheidsregels, soms kunnen mondkapjes voor mensen vanaf 11 jaar verplicht zijn), naar de markt (veiligheidsregels worden per gemeente bepaald), naar de rivier, naar een restaurant of een dagje kanoën, canyoningen of naar een touwenparcours. Uiteraard is op al deze locaties desinfecterende gel aanwezig en blijft de regel: afstand houden. U zult misschien soms wat langer moeten wachten dan voorheen. En uiteraard kan het natuurlijk zo zijn dat als het ergens te druk wordt (strandje bijvoorbeeld) mensen wordt gevraagd naar een andere plek uit te wijken. Echter is de verwachting dat dit jaar minder toeristen naar de Ardèche zullen komen, dus dat zou de spoeling ook dunner maken. In musea en monumenten zijn mondkapjes verplicht. Er geldt vaak een maximum aantal bezoekers en ook moeten bezoekers bij sommige plekken verplicht reserveren. Naast afstand houden in de wachtrijen kunt u ook andere sanitaire maatregelen verwachten, zoals alleen afhaal-horeca of niet met muntgeld mogen betalen.

 

Vervoer:

Met de auto: in Frankrijk zijn geen regels over een maximum aantal huishoudens per auto. Benzinerestaurants en wegrestaurants zijn gewoon open, volgens de bekende regels. U mag picknicken op de stopplaatsen (aires de repos) met maximaal 10 personen bijeen.

 

Betaling reservering:
Nu het duidelijk is dat wij open mogen, dat de grenzen opengaan en wat de in te voeren maatregelen zijn, vragen wij u om de betaling van uw reservering in orde te maken.

Dat geldt voor de aanbetalingen die nog niet zijn voldaan en de restantbedragen waarvan de betalingstermijn is verstreken. De betalingstermijn kunt u vinden op uw reserveringsbevestiging.

Graag ontvangen wij uw betaling uiterlijk deze donderdag op onze rekening. We beseffen dat dat kort dag is maar gezien de korte tijd die ons nog rest voordat het hoogseizoen start zijn wij daartoe genoodzaakt.

 

Mocht u achteraf niet kunnen komen omdat onverhoopt grenzen dichtgaan, wij u niet kunnen of mogen ontvangen of er een reisverbod geldt wat uw komst naar de Ardèche zou verhinderen, dan wordt uw aanbetaling omgezet in een voucher wat 18 maanden geldig is. Het betaalde restant wordt dan teruggestort.

 

In Frankrijk staan inmiddels alle seinen op groen. Het leven is hier weer voor een groot deel als voorheen. Wij werken hard om binnenkort open te gaan, staan dan klaar om u te ontvangen en zullen er alles aan doen om uw verblijf zo veilig mogelijk te maken.

Besluit u, ondanks dat, om te annuleren dan is dat uw eigen, bewuste keuze.

De annuleringsvoorwaarden die vermeld staan op uw reserveringsbevestiging zijn op dat moment van toepassing. Betaalde bedragen gaan dan verloren.
Wij kunnen en zullen geen vouchers verstrekken of met andere uiteenlopende verzoeken rondom uw aanbetaling rekening houden. We zijn ons ervan bewust dat dit hard en zakelijk kan overkomen, maar in deze uitzonderlijke situatie zijn wij helaas genoodzaakt uitzonderlijk te handelen. Wij hopen daarbij op uw begrip.

 

Voor deze zomer kunt u ervan uitgaan dat wij er alles aan zullen doen om een goede balans te vinden tussen het respecteren van de regels omtrent hygiëne en afstand houden en het zorgen dat u een fijn vakantiegevoel overhoudt aan uw verblijf op onze camping.


Hartelijk groet, Martin en Maaike

 

Update 2 juni 2020

 

Afgelopen donderdag had onze premier goed nieuws! Vanaf vandaag mogen de campings weer open en de bedoeling is om op 15 juni de grenzen te openen voor Europese toeristen. Dit laatste moet nog met andere Europe landen worden afgestemd, maar de berichten daarover zijn positief.

Dat betekent dat wij u in elk geval deze zomer kunnen ontvangen! Hoe, dat is nog niet helemaal bekend. We weten al wel dat het restaurant open mag (tafels van maximaal 10 personen, uit verschillende huishoudens, en 1 meter tussen de tafels). Ook het zwembad wordt toegankelijk, de restricties daarvoor vallen ons erg mee. We hebben het sanitaire protocol nog niet ontvangen van de overheid, dat loopt wat vertraging op maar de verwachting is dat we het elk moment toegestuurd krijgen. Daarin staat waar wij ons aan moeten houden als het gaat om afstand houden, desinfecteren, etc. Net als u, zijn wij met name benieuwd naar de regels rondom het sanitairgebouw, de animatie en routing op het terrein. Zodra wij het hebben ontvangen en kunnen bestuderen zullen wij dit bericht bijwerken en alle gasten die gereserveerd hebben een e-mail toesturen.

 

Met het opengaan van de camping vervalt dus ook de regeling met betrekking tot het omzetten van (aan)betalingen in tegoeden. De gebruikelijke annuleringsvoorwaarden gaan weer gelden. Dat wil zeggen dat als u besluit om toch te annuleren, betaalde bedragen verloren zullen gaan. Daarin kunnen wij helaas geen uitzonderingen maken.

 

Hartelijke groet, Martin en Maaike

 

Update 7 mei 2020

 

Helaas worden we momenteel allemaal getroffen door de gevolgen van de uitbraak van het Coronavirus. We begrijpen dat u zich zorgen maakt over uw aanstaande vakantie. Daarom informeren wij u graag over de laatste stand van zaken in Frankrijk en ons beleid in deze uitzonderlijke situatie.

Uiteraard volgen wij het Franse nieuws rondom het Coronavirus op de voet. Wij zijn afhankelijk van de beslissingen die de Franse overheid neemt. Op 11 mei a.s. wordt de lockdown in Frankrijk opgeheven. Mensen kunnen zich dan weer wat vrijer bewegen (in een straal van 100 km van hun huis) en de winkels en een deel van de scholen gaan ook weer open. De bedrijven in de horeca en toeristische sector hebben echter nog geen duidelijkheid gekregen.

Op dit moment moeten de campings in Frankrijk gesloten blijven. Eind mei zal de regering bekendmaken vanaf welke datum de campings mogen openen en onder welke voorwaarden. De regering heeft al wel laten weten dat de huidige restricties met betrekking tot de grenzen van Frankrijk met haar buurlanden blijven gelden tot minimaal 15 juni a.s. Dat wil onder andere zeggen dat het land in- of uitreizen voor een vakantie, tot minimaal 15 juni niet mogelijk is. Meer informatie dan bovenstaande is op dit moment niet bekend.

Wat betekent dit voor uw boeking? Mensen voor wie geboekte verblijven vallen in de verplichte sluitingsperiode kunnen:

  • omboeken naar een periode later dit seizoen (afhankelijk van de beschikbaarheid), of

  • het reeds betaalde bedrag omzetten in een (overdraagbaar) tegoed wat 18 maanden geldig is.

Uw reservering doorschuiven naar seizoen 2021 of 2022 waarbij u gebruik maakt van de reeds overgemaakte aanbetaling als tegoed, kan dus alleen als de Franse overheid het ons niet toestaat om u in de gereserveerde periode te ontvangen op de camping. Uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk.

 

In verband met de huidige onzekere situatie is het mogelijk om te wachten met het overmaken van het restantbedrag van uw boeking. Wanneer wij de camping mogen openen zullen wij u vragen om het restantbedrag alsnog te storten.

 

Besluit u om nu al uw boeking, die buiten de verplichte sluitingsperiode valt te annuleren, dan gelden de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden die op de boekingsbevestiging vermeld staan. Betaalde bedragen gaan in dat geval verloren.

Voor nu blijven de werkzaamheden op onze camping doorgaan, weliswaar met ‘gepaste afstand’ zodat wij, zodra het weer veilig is de campingpoort kunnen openen en u kunnen ontvangen.

Tot die tijd, zorg goed voor uzelf en voor elkaar!

Hopelijk tot snel!

 

Hartelijke groet,

Martin en Maaike

bottom of page