CORONAVIRUS (COVID-19)

Update 15 juni 2020

 

Zoals u weet zijn de grenzen van Frankrijk vandaag open gegaan en heeft Nederland het reisadvies voor Frankrijk op geel gezet.

We zijn blij dat we eindelijk met zekerheid weten dat we u kunnen ontvangen deze zomer!

 

Op 27 juni gaan wij open en op dit moment zijn we druk bezig om alles op de camping in orde te maken én de Corona maatregelen toe te passen.

 

Vanaf de opening van de camping zullen alle faciliteiten open en toegankelijk zijn. U en uw kinderen kunnen zich gewoon vrij bewegen over de camping.

De basisregels in Frankrijk zijn: regelmatig uw handen wassen, in uw elleboog of in een zakdoek niezen, zakdoeken 1-malig gebruiken (na gebruik weggooien) en minimaal 1 meter afstand houden. Wanneer 1 meter niet mogelijk is wordt gevraagd een mondkapje te dragen.

Op de camping zal desinfecterende gel beschikbaar zijn op de openbare plekken waar oppervlakten aangeraakt kunnen worden en dus een besmettingsrisico is. U wordt verzocht uw handen daarmee te desinfecteren als u gebruik maakt van deze openbare plekken.

Ook zullen wij werken met looproutes om mondkapjes zoveel mogelijk te kunnen vermijden. Daarnaast zullen wij meer schoonmaak/desinfectierondes uitvoeren dan gebruikelijk.

Verder is ‘het eigen gezonde verstand’ gebruiken natuurlijk essentieel in deze situatie. Uiteraard willen wij geen politieagentje hoeven spelen, maar als het echt te druk wordt op bepaalde plekken op de camping zullen we u daar wel op moeten wijzen.


Zwembad:
Wij mogen deze zomer maximaal 250 personen tegelijk toelaten binnen de hekken van de zwembaden en bijbehorende terrassen (4m2 per persoon). Dat betekent dat wij niet genoodzaakt zijn om te werken met tijdsblokken.
Zwembandjes en duikbrillen zijn toegestaan. Balletjes en opblaasspeelgoed niet in verband met besmettingsgevaar door het uitwisselen hiervan. Datzelfde geldt voor de bootjes/motortjes van het ludieke bad.
De ligbedden kunnen gebruikt worden. Er zal desinfecteermiddel voor u beschikbaar zijn zodat u uw ligbed kunt desinfecteren.

De oppervlakten in en rondom de baden die door gebruikers worden aangeraakt zullen vaker door ons worden gereinigd dan gebruikelijk.

Daarvan zult u 1 keer per dag hinder ondervinden: Wij zullen genoodzaakt zijn om aan het begin van de middag iedereen te vragen de zwembaden te verlaten zodat wij een desinfectieronde kunnen doen die we qua duur uiteraard zo kort mogelijk houden.

 

Sanitairgebouw: 

In het sanitairgebouw zullen wij werken met looproutes. Het kan zijn dat u op drukke momenten even op elkaar moet wachten, wij zullen u vragen om dat buiten te doen.

Er worden meerdere schoonmaakrondes per dag uitgevoerd en na elke schoonmaakronde wordt het gebouw volledig gedesinfecteerd met behulp van een verstuiver.

De hinder die u hiervan ondervindt zullen wij uiteraard ook hier tot een minimum beperken: tijdens de grote schoonmaakrondes zijn wij genoodzaakt het sanitair in delen te sluiten (u kunt altijd gebruik maken van de toiletten op het terras van het restaurant)

En ook tijdens het moment van desinfecteren met de verstuiver kunt u tijdelijk geen gebruik maken van het sanitairgebouw.

Wij zullen u vragen om uw bezoekjes aan het sanitairgebouw waar mogelijk anders te plannen om grote piekmomenten te voorkomen.

En als laatste (weer het eigen gezonde verstand), laat iemand voor of neem een stapje terug als u inschat dat afstand houden met uw voorbijganger even lastig wordt.

 

Restaurant:

In ons restaurant mogen wij tafels van maximaal 10 personen (uit verschillende huishoudens) accepteren. Er dient minimaal 1 meter tussen de verschillende tafels te zijn. Het bedienend personeel en het keukenpersoneel zal mondkapjes dragen. Wij zullen u vragen het heen en weer lopen naar de bar (binnen) zoveel mogelijk te vermijden. Uiteraard zal ons bedienend personeel gedurende de middag en avond meer op het terras aanwezig zijn om u van drank, eten en ijs te voorzien.

En als u zich verplaatst op het terras van het restaurant of toch écht even in de bar moet zijn, vragen wij u weer hetzelfde als bij het sanitairgebouw: laat iemand voor of neem een stapje terug als u inschat dat afstand houden met uw voorbijganger even lastig wordt.

 

Receptie en winkeltje:

Receptie en winkeltje zullen uitgerust zijn met plexiglas schermen maar aangezien de ruimte daar zeer beperkt is kunnen wij weinig personen tegelijk ontvangen. Bij aankomst zullen de inchecks versneld worden. Uiteraard nemen wij op een later, rustiger moment graag alle tijd voor u om vragen te beantwoorden.
De door u bestelde broodjes zullen wij ‘s ochtends bij uw kampeerplaats of verhuuraccomodatie komen bezorgen om een ophoping van mensen bij het winkeltje te voorkomen.

 

Animatie:
Animatie is mogelijk, maar niet in grote groepen of met fysiek contact.

Wij zien zeker mogelijkheden om daarmee om te gaan en zijn druk aan het nadenken over activiteiten die deze regels respecteren. Laat u zich verrassen! ;-)

 

Staanplaatsen:

Wij hebben besloten om een aantal staanplaatsen op te heffen voor dit seizoen.

Daarmee willen wij ruimte en dus wat meer ‘lucht’ creëren voor de gasten die op de plaatsen daaromheen staan.

 

Verhuuraccomodaties

Wij zullen dit jaar de incheck- en uitchecktijden van de accomodaties strikt moeten hanteren. Dat wil zeggen dat u de accomodatie uiterlijk om 10 uur dient te verlaten en niet voor 16 uur kunt betrekken. Er moet namelijk minimaal 6 uur zitten tussen het vertrek van een gezin en de aankomst van een ander gezin.
Nadat onze medewerkers de accomodaties hebben schoongemaakt (op de wisseldagen), zullen ze bij elke wissel met de verstuiver worden gedesinfecteerd.

 

Omgeving:

In de omgeving is alles inmiddels weer geopend. U kunt naar de supermarkt en de (toeristische) winkeltjes (winkeliers bepalen zelf hun veiligheidsregels, soms kunnen mondkapjes voor mensen vanaf 11 jaar verplicht zijn), naar de markt (veiligheidsregels worden per gemeente bepaald), naar de rivier, naar een restaurant of een dagje kanoën, canyoningen of naar een touwenparcours. Uiteraard is op al deze locaties desinfecterende gel aanwezig en blijft de regel: afstand houden. U zult misschien soms wat langer moeten wachten dan voorheen. En uiteraard kan het natuurlijk zo zijn dat als het ergens te druk wordt (strandje bijvoorbeeld) mensen wordt gevraagd naar een andere plek uit te wijken. Echter is de verwachting dat dit jaar minder toeristen naar de Ardèche zullen komen, dus dat zou de spoeling ook dunner maken. In musea en monumenten zijn mondkapjes verplicht. Er geldt vaak een maximum aantal bezoekers en ook moeten bezoekers bij sommige plekken verplicht reserveren. Naast afstand houden in de wachtrijen kunt u ook andere sanitaire maatregelen verwachten, zoals alleen afhaal-horeca of niet met muntgeld mogen betalen.

 

Vervoer:

Met de auto: in Frankrijk zijn geen regels over een maximum aantal huishoudens per auto. Benzinerestaurants en wegrestaurants zijn gewoon open, volgens de bekende regels. U mag picknicken op de stopplaatsen (aires de repos) met maximaal 10 personen bijeen.

 

Betaling reservering:
Nu het duidelijk is dat wij open mogen, dat de grenzen opengaan en wat de in te voeren maatregelen zijn, vragen wij u om de betaling van uw reservering in orde te maken.

Dat geldt voor de aanbetalingen die nog niet zijn voldaan en de restantbedragen waarvan de betalingstermijn is verstreken. De betalingstermijn kunt u vinden op uw reserveringsbevestiging.

Graag ontvangen wij uw betaling uiterlijk deze donderdag op onze rekening. We beseffen dat dat kort dag is maar gezien de korte tijd die ons nog rest voordat het hoogseizoen start zijn wij daartoe genoodzaakt.

 

Mocht u achteraf niet kunnen komen omdat onverhoopt grenzen dichtgaan, wij u niet kunnen of mogen ontvangen of er een reisverbod geldt wat uw komst naar de Ardèche zou verhinderen, dan wordt uw aanbetaling omgezet in een voucher wat 18 maanden geldig is. Het betaalde restant wordt dan teruggestort.

 

In Frankrijk staan inmiddels alle seinen op groen. Het leven is hier weer voor een groot deel als voorheen. Wij werken hard om binnenkort open te gaan, staan dan klaar om u te ontvangen en zullen er alles aan doen om uw verblijf zo veilig mogelijk te maken.

Besluit u, ondanks dat, om te annuleren dan is dat uw eigen, bewuste keuze.

De annuleringsvoorwaarden die vermeld staan op uw reserveringsbevestiging zijn op dat moment van toepassing. Betaalde bedragen gaan dan verloren.
Wij kunnen en zullen geen vouchers verstrekken of met andere uiteenlopende verzoeken rondom uw aanbetaling rekening houden. We zijn ons ervan bewust dat dit hard en zakelijk kan overkomen, maar in deze uitzonderlijke situatie zijn wij helaas genoodzaakt uitzonderlijk te handelen. Wij hopen daarbij op uw begrip.

 

Voor deze zomer kunt u ervan uitgaan dat wij er alles aan zullen doen om een goede balans te vinden tussen het respecteren van de regels omtrent hygiëne en afstand houden en het zorgen dat u een fijn vakantiegevoel overhoudt aan uw verblijf op onze camping.


Hartelijk groet, Martin en Maaike

 

Update 2 juni 2020

 

Afgelopen donderdag had onze premier goed nieuws! Vanaf vandaag mogen de campings weer open en de bedoeling is om op 15 juni de grenzen te openen voor Europese toeristen. Dit laatste moet nog met andere Europe landen worden afgestemd, maar de berichten daarover zijn positief.

Dat betekent dat wij u in elk geval deze zomer kunnen ontvangen! Hoe, dat is nog niet helemaal bekend. We weten al wel dat het restaurant open mag (tafels van maximaal 10 personen, uit verschillende huishoudens, en 1 meter tussen de tafels). Ook het zwembad wordt toegankelijk, de restricties daarvoor vallen ons erg mee. We hebben het sanitaire protocol nog niet ontvangen van de overheid, dat loopt wat vertraging op maar de verwachting is dat we het elk moment toegestuurd krijgen. Daarin staat waar wij ons aan moeten houden als het gaat om afstand houden, desinfecteren, etc. Net als u, zijn wij met name benieuwd naar de regels rondom het sanitairgebouw, de animatie en routing op het terrein. Zodra wij het hebben ontvangen en kunnen bestuderen zullen wij dit bericht bijwerken en alle gasten die gereserveerd hebben een e-mail toesturen.

 

Met het opengaan van de camping vervalt dus ook de regeling met betrekking tot het omzetten van (aan)betalingen in tegoeden. De gebruikelijke annuleringsvoorwaarden gaan weer gelden. Dat wil zeggen dat als u besluit om toch te annuleren, betaalde bedragen verloren zullen gaan. Daarin kunnen wij helaas geen uitzonderingen maken.

 

Hartelijke groet, Martin en Maaike

 

Update 7 mei 2020

 

Helaas worden we momenteel allemaal getroffen door de gevolgen van de uitbraak van het Coronavirus. We begrijpen dat u zich zorgen maakt over uw aanstaande vakantie. Daarom informeren wij u graag over de laatste stand van zaken in Frankrijk en ons beleid in deze uitzonderlijke situatie.

Uiteraard volgen wij het Franse nieuws rondom het Coronavirus op de voet. Wij zijn afhankelijk van de beslissingen die de Franse overheid neemt. Op 11 mei a.s. wordt de lockdown in Frankrijk opgeheven. Mensen kunnen zich dan weer wat vrijer bewegen (in een straal van 100 km van hun huis) en de winkels en een deel van de scholen gaan ook weer open. De bedrijven in de horeca en toeristische sector hebben echter nog geen duidelijkheid gekregen.

Op dit moment moeten de campings in Frankrijk gesloten blijven. Eind mei zal de regering bekendmaken vanaf welke datum de campings mogen openen en onder welke voorwaarden. De regering heeft al wel laten weten dat de huidige restricties met betrekking tot de grenzen van Frankrijk met haar buurlanden blijven gelden tot minimaal 15 juni a.s. Dat wil onder andere zeggen dat het land in- of uitreizen voor een vakantie, tot minimaal 15 juni niet mogelijk is. Meer informatie dan bovenstaande is op dit moment niet bekend.

Wat betekent dit voor uw boeking? Mensen voor wie geboekte verblijven vallen in de verplichte sluitingsperiode kunnen:

  • omboeken naar een periode later dit seizoen (afhankelijk van de beschikbaarheid), of

  • het reeds betaalde bedrag omzetten in een (overdraagbaar) tegoed wat 18 maanden geldig is.

Uw reservering doorschuiven naar seizoen 2021 of 2022 waarbij u gebruik maakt van de reeds overgemaakte aanbetaling als tegoed, kan dus alleen als de Franse overheid het ons niet toestaat om u in de gereserveerde periode te ontvangen op de camping. Uitzonderingen zijn helaas niet mogelijk.

 

In verband met de huidige onzekere situatie is het mogelijk om te wachten met het overmaken van het restantbedrag van uw boeking. Wanneer wij de camping mogen openen zullen wij u vragen om het restantbedrag alsnog te storten.

 

Besluit u om nu al uw boeking, die buiten de verplichte sluitingsperiode valt te annuleren, dan gelden de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden die op de boekingsbevestiging vermeld staan. Betaalde bedragen gaan in dat geval verloren.

Voor nu blijven de werkzaamheden op onze camping doorgaan, weliswaar met ‘gepaste afstand’ zodat wij, zodra het weer veilig is de campingpoort kunnen openen en u kunnen ontvangen.

Tot die tijd, zorg goed voor uzelf en voor elkaar!

Hopelijk tot snel!

 

Hartelijke groet,

Martin en Maaike

Contact
(+33) (0)4 75 - 88 56 27
info@campinglescharmilles.eu

SARL LA RUCHE

1935 Route de Mirabel

07170 Darbres - Ardèche

France - Frankrijk

Follow us
  • White TripAdvisor Icon
  • White Youtube Icoon
  • White Facebook Icon

© 2020 by Camping les Charmilles

Tous droits réservés.
 

SARL au capital de 7.000,00€  
Siret 481 251 361 00012
RCS Aubenas 481 251 361
N° TVA FR81 481 251 361

Hébergeur site internet: WIX.com
PO box 40190 San Francisco, CA United States
Tél: 1-415-639-9034